Matikkauurastusta

Huh, mahdollisesti elämäni viimeinen matikankoe takana. Mielenkiintoisin pointti kokeessa oli oikeastaan siihen valmistautuminen, ja siinäkin erityisesti sunnuntain hurja kymmenen tunnin ryllistys. Viimeksi olen tainnut käyttää noin pitkän yhtenäisen ajanjakson yksin tehtävään koulutyöhän fuksivuoden ohjelmointiprojektin viimeisenä vuorokautena. Hämmentävintä tuossa 10-tuntisessa uurastuksessa oli oikeastaan, se että se tuntui jopa hyvältä.

Motivaatio matikan kanssa on ollut melkoisen hakusessa, erityisesti tämän viimeisen kurssin osalta. Tunnetusti kyllä eniten stressiä aiheuttavat tekemättömät työt, eikä niinkään se tekeminen. Matikankin osalta ahdistavinta on ollut ajatus siitä, kuinka paljon enemmän hommia olisi koko ajan pitänyt olla tekemässä. Kuitenkin nyt kun hetkeksi sulki muun maailman pois ja keskittyi yhteen asiaan kerrallaan, väheni ”pitäis olla tekemässä”-ahdistus nollaan. Itse asia eteni totutun hitaasti ja tuntui yhtä vaikealta kuin ennenkin, mutta tunsi ainakin tekevänsä sitä, mistä tulevan kokeen kannalta olisi eniten hyötyä.

Tiivistettynä siis pointit, jotka sunnuntainen puurtaminen palautti mieleeni:

  • ”paras tuottavuusvinkki” otsikolla kuultu neuvo ”Cut your internet cable” oikeasti toimii. Veikkaan, että olisi kulunut iso osa tuosta kymmenestä tunnista random surffailuun ja ”ihan nopeisiin ” tsekkauksiin, jos en olisi ihan konkreettisesti käynyt nykäisemässä verkkopiuhaan kämppiksen huoneessa olevasta päästä irti. :D
  • Ennakkoon murehtiminen on turhaa: ”Jos voit tehdä jotain asialle etukäteen, tee. Jos taas et voi, relax.” :)
  • Työnteko kannattaa. Sain varsinaisessa kokeessa vastattua sen verran, että saan todennäköisesti kasaan juuri tarvittavan määrän pisteitä. =)
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s